maanantai 26. joulukuuta 2011

Hyvää Joulua!

Niin, eli hyvää joulua nyt vielä kaikille, vaikkakin hieman myöhässä! ;)
En tänä vuonna päässyt Nallen kanssa perinteiseen joulumaastoon, koska ei ole tarpeeksi lunta ja pakkasta, joten jouluratsasteluna sai riittää pieni köpöttely ilman satulaa kentällä. Poni oli aivan superkiva, mitä nyt hieman energinen, kuten aina. Aattoiltana molemmat hepat saivat hirveän määrän herkkuja, samoin eilen. Tänään on kuitenkin vielä luvassa suurin herkku, molemmille omat piparit. :D Nalle rakastaa pipareita ja Lumpekin ainakin esittää rakastavansa, pitäähän sen nyt kaikke syödä mitä ponikin.. :DD
Tänään kävimme Alen kanssa pitkällä maastolenkillä. Olipas mukavaa päästä ensimmäistä kertaa tänä talvena oikeaan maastoon! Ponit oli kyllä kans mielissään, Nallekaan ei olisi millään tahtonut kävellä. Poni on muutenkin niin raukka, kun se joutuu ravaamaan että pysyy Lumpen käyntivauhdissa mukana. :D Lumpea meinasi taas kaikki pelottaa (joo, kyllä sillä on muka kenttääkin startattu :D) ja Ale sai välillä ihan tosissaan komentaa, että tamma uskalsi mennä esimerkiksi autonrenkaiden ohi. Nalleahan ei kyllä enää pelottanut, kun Lumpe oli urhoollisesti jalat tutisten kipittänyt pelottavien renkaiden ohi.
Tällä kertaa ei uskallettu hirveästi revitellä, koska tie oli sohjoinen ja mutenkin hieman huono, joten mentiin vain "nättiä" laukkaa.. Olisikin ollut nättiä, molemmat hevoset painoi vaan häntä ja korvat tötteröllä menemään ja ratsastajat roikkuu ohjissa kiinni. Ei ollut ollenkaan kiva tunne koittaa turvaistunnassa roikkua ponin kyydissä, kun Ale ei saanut Lumpea pysähtymään. Meillä kun siis tämä jarrutus toimii niin, että Lumpe hidastaa ensin, niin ponikin voi sen jälkeen alkaa jarruttelemaan. Poni on niin "kilpailuhenkinen", ettei se pydähdy jos toinen ei myös hidasta, inhottavaa.. :D Yksin maastoillessa poni kuuntelee sitten todella hyvin!
Tehtiin Alen kanssa myös iltatalli valmiiksi, eli minulla ei enää tänä iltana ole muuta tehtävää, kuin otettava hepat sisään ja lisättävä ruokiin vesi! :) Ja tietenkin hemmoteltava mamman mussukat pipareilla, se on ehdottomasti vuoden kohokohta. ;)
Loppuun vielä Nallen ja Lumpen joulutervehdys, hienosti videolla.. Opettelen sitten joskus tekemään kunnollisia videoita. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti