keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Viimeistelyä ennen kisoja

Tänään meillä oli tarkoitus mennä Alen ja Lumpen kanssa maneesille tekemään viimeistelytreeni ennen kisoja, mutta valitettavasti maneesi ei ollut käytettävissä. Emme siis päässeet sinne, mutta päätin hypätä hieman kotona yksikseni.
Menin Lumpella muutaman esteen rataa niin, että rataan kuului pari pientä estettä ja yksi isompi, jota aina nostettiin edellisen korkeuden onnistuessa. Aloitimme niin, että tämä nostettava este oli korkeudessa 80cm. Tamma ei halunnut aluksi kuunnella ollenkaan mitä sillä kuskilla mahtaisi olla asiaa siellä selässä, vaan painoi vain menemään ja roiski esteet mistä paikoista sattui. Myöskään laukat eivät vaihtuneet, vaan jos esteeltä alas tullessa sattui olemaan ristilaukka, niin sitä ei vaihdettu ennen kuin pysähdyttiin ja nostettiin uudestaan laukka. Lopetimme siis hetkeksi hyppäämisen ja otimme ihan vain ympyrällä temmonvaihteluharjoitusta. Testailin, että tamma lähtee pohkeesta, mutta tulee pidätteestä takaisin. Kun ympyräkllä sujui, vaihdoin ympyrän kahdeksikoksi, jotta saimme myös laukanvaihdot mukaan. Eipä enää vaihdot tuottaneet ongelmia kun tamma jaksoi keskittyä siihen tekemiseen!
Kun nämä perusjutut oltiin otettu uudestaan läpi, jatkettiin hyppäämistä. Menimme muutaman kerran radan tuolla 80cm:n korkeudella. Se ei tuottanut mitään ongelmaa ja nostin korotettavan esteen metriin. Tällä korkeudella radan pienet esteet menivät siististi, mutta kun lähestyttiin isointa estettä, alkoi tammalla taas kierrokset nousta. Ensimmäinen hyppy tuli todella huonosta paikasta taas ja otimme radan alusta. Nyt osasin varautua tähän esteelle "säntäämisen" ja sain kontrolloitua laukan aikaisemmin. Paikka osui juuri oikeaan kohtaan ja päätin tämän riittävän tältä korkeudelta. Nostin esteen korkeuteen 125cm ja päätin, että tästä korkeudesta ei tarvittaisi kuin hyvä suoritus ja sitten lopettaisin treenin.
Pienet esteet menivät taas hyvin, kuten odottaa saattoi. Isoimmalle esteelle lähestyessä otin jälleen tammaa reilusti kiinni, ettei pääse ryntäämään, mutta paikka ei silti ollut aivan täydellinen niin isolle esteelle ja tamma teki mahtavan pelastushypyn ja selvitti sen tiputtamatta! Tämä oli siis aivan kuskin oma kämmi, enkä tietenkään ollut tyytyväinen. Otimme radan alusta ja tsemppasin itse viimeiselle esteelle, jolloin paikka sattui täydellisesti ja pääsimme isoimmankin esteen hienosti. Olin muutenkin rataan tyytyväinen, mielestäni se oli ollut tavallaan rauhallinen, kuitenkin laukan tempo oli ollut hyvä, lähestymiset ja paikat olivat olleet kunnolliset ja hypyt hyviä. Päätin siis sen riittävän ja loppuverkkasin tamman.
Myös Nalle pääsi tänään "töihin", kun Rami (pikkuveljeni) ratsasti sen. Nalle on tämän viikon kevyemmällä liikutuksella, koska se rokotettiin maanantaina. Hikeen asti liikuttamista pitää välttää, joten Ramin ratsastelu on aivan riittävää tällä viikolla ponille. Rami siis vasta harjoittelee ratsastusta ja Nalle on siihen oikeinkin sopiva opettaja. Pojat tekivät yhdessä kaikki askellajit läpi ja Nalle toimi todella hienosti Ramilla. Katsoin vain itse kateellisena vierestä ja mietin, miksei poni ikinä voi minulle olla yhtä kiltti ja kuuliainen!
Nyt meillä on enää ennen kisoja tasaisella menoa Lumpen kanssa. Lauantaina starttaamme kotipihasta viimeistään klo 5.00, mielellään aikaisemmin, kohti Rovaniemeä ja kaksipäiväisiä kisoja! Tavoitteena puhtaat rahat ja tietenki menestyminen Osuuspankki Trophyssä olisi aivan loistavaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti